Extra diensten

Bezorgservice

Uw apotheek heeft het verstrekken van extra service aan haar patiënten hoog in het vaandel. Tot deze extra service behoort sinds jaren o.a. ook het bezorgen van medicijnen aan huis, ingeval de patiënt slecht ter been is of door andere omstandigheden het huis niet kan verlaten. Wij maken daarbij gebruik van de medewerkers van het bedrijf Packbirds. Hierbij staat kwaliteit van bezorging, en vermindering van de belasting van het milieu centraal: bezorging vindt namelijk plaats door fietskoeriers!

Herhaalservice

Gebruikt u één of meerdere medicijnen? Vraagt u steeds opnieuw een herhaalrecept aan bij uw huisarts? Dan is de herhaalservice iets voor u!

  • Alle medicatie is compleet en ligt voor u klaar op het moment dat u het nodig heeft;
  • U hoeft geen herhaalrecepten aan te vragen bij uw huisarts;
  • Alle medicijnen worden gelijktijdig geleverd, u hoeft hierdoor niet meerdere keren naar de apotheek te komen;
  • U ontvangt een persoonlijk bericht wanneer u het op kunt komen halen of wanneer wij het bij u bezorgen;
  • De herhaalservice is gratis!

Als u interesse in de herhaalservice heeft, dan kunt u zich aanmelden door het sturen van mail met uw gegevens naar: info@apotheekvredenburchweg.nl

Medicatiebewaking

Als u bij ons medicijnen krijgt, dan verwerken wij dat in de computer. Daarbij controleren wij of de geneesmiddelen wel samen kunnen gaan met andere middelen die u heeft. Het kan bijvoorbeeld zijn, dat u door de huisarts medicijnen voorgeschreven krijgt en dat u ook van de specialist medicijnen gebruikt, maar dat ze dat niet van elkaar weten. Bij ons in de apotheek signaleren we dit en beoordelen we of de medicijnen gelijktijdig gebruikt kunnen worden.

Tevens vindt er een dosering controle plaats: wordt er niet teveel gebruikt per keer of per dag? Bij kinderen is dit helemaal belangrijk. Als u altijd uw recept bij ons inlevert, dan hebben wij een compleet overzicht van wat u gebruikt en dat is wel zo veilig voor u. Dit geldt overigens ook voor middelen die u ook bij de drogist zonder recept kunt halen. Dit kan namelijk soms problemen geven in combinatie met medicijnen. Daarom is het belangrijk voor u en voor ons om ons dit te laten weten. Overigens kunt u ook altijd bij ons terecht voor uw zelfzorgmiddelen. Ook daarvan hebben wij veel kennis en kunnen u een goed en eerlijk advies geven.

Maar dat is niet het enige waarop wij controleren. Het zou kunnen zijn dat u een bepaalde allergie heeft, dat u diabeet bent, dat u zwanger bent, etc. Als u dit aan ons laat weten, dan kunnen wij deze indicatie vastleggen in uw dossier en kunnen we hier ook op bewaken.

Wellicht dat u altijd hetzelfde geneesmiddel krijgt voorgeschreven. Dan zult u wat minder behoefte hebben aan informatie over het geneesmiddel, omdat dit al bekend is. Toch is het verstandig dat u dit juist van ons krijgt. Wij signaleren namelijk direct als er een andere dosering is voorgeschreven, of dat u misschien te laat uw medicijnen krijgt, of dat er een andere sterkte is voorgeschreven ten opzichte van de vorige keer. Als u het makkelijker vindt om uw vaste medicijnen via internet te bestellen (en eventueel te laten bezorgen), dan kunt u dat ook bij ons doen via deze website doen. Het grote voordeel is, dat het medicatiedossier compleet blijft en dat is wel zo veilig!

Reisdocument

Gaat u op reis en wilt u een lijst hebben van wat u aan geneesmiddelen gebruikt? Vraag ons dan om een reisdocument. Op deze uitdraai staat precies wat en hoeveel u gebruikt bij ons. En omdat hierop ook de stofnamen staan, kunnen ze ook in het buitenland uw medicijnen herkennen. Dit is een gratis service voor onze klanten.

U kunt dit reisdocument bij ons in de apotheek ophalen.
Let op: wij vragen u naar een geldig legitimatiebewijs.

Baxtersysteem

Voor cliënten die moeite hebben met het op de juiste tijden innemen van medicijnen, die chronisch gebruikt worden, is er een hulpmiddel beschikbaar: het Baxtersysteem. Hierbij worden de medicijnen per moment van de dag in een los zakje verpakt, met daarop o.a. vermeld voor welke dag en voor welk moment op de dag de medicijnen bedoeld zijn. Zo wordt voorkomen dat medicijnen vergeten worden of dubbel ingenomen worden. Mocht u of iemand in uw omgeving moeite hebben met het op de juiste tijden innemen van de medicijnen en denkt u dat dit de oplossing zou kunnen zijn, vraag ons dan om meer informatie.